Facebook

A feltaláló, az orvos, a sportoló és a beteg – és ami közös bennük

 

A címben felsoroltak között első blikkre aligha találunk közös pontot, de cikkünk végére kiderül, miben is egyeznek!

Fenyő Márta biofizikus neve a ’80-as években vált ismertté, amikor megalkotta a lokális kezelésekre alkalmas polarizáltfény-terápiás lámpát. A fiatal feltaláló rendkívüli sikerei ellenére sem elégedett meg ennyivel, azon dolgozott, hogy megalkossa a teljes testfelületet kezelő terápiával, vagyis a Sensolite fényággyal. “Mivel az egész testfelületet kezeljük, olyan szerveinkhez és szervrendszereinkhez is eljutnak a polarizált fény jótékony, gyógyító hatásai, amelyeket a lokális terápiával képtelenség volt elérni.” – magyarázza az 50 legbefolyásosabb magyar nő közé választott feltaláló.

Klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a Sensolite-tal kezelt felső légúti megbetegedéssel küzdő gyermekek 80%-ánál jelentős javulást hozott a terápia. A fényágy jótékony hatásait egyébként saját és családja bőrén is tapasztalta Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus szakorvos, aki a miskolci Sensolite Gyógycentrumban több száz beteggel találkozott már. “A fényágyban az a zseniális, hogy sokan keresnek fel bennünket egy adott problémával, majd a terápia során jön a felismerés, hogy ‘jé, már ez sem fáj, azt sem érzem’! Én is időt szoktam szakítani, hogy befeküdjek a Sensolite-ba, hiszen nem mindegy, hogy meglévő gerincsérvemet kell-e műteni vagy nem. Egyébként korábbi fájdalmaim csökkentek, fizikoterápiára sem kell járnom és gyógyszert is csak időszakosan szedek. Észrevettem azt is, hogy a térdem részleges szalagszakadásom is sokkal jobban bírja a strapát, pedig munkakörömből adódóan továbbra is sokat állok, gyalogolok.”

A miskolci sportélet szerelmesei számára biztosan ismerősen cseng Majoross Gergely jégkorongozó neve, aki korábban a Jegesmedvék csapatban játszott, manapság pedig a MAC edzőjeként tevékenykedik és egy kellemetlen sérülés után került a Sensolite-ba. “Egy komoly ágyékhúzódás után 3 hétig kellett volna gyógyulnom, ehhez képest a 8. napon játszottam – senki sem értette, hogyan következhetett be.” – meséli Gergő, majd gyorsan hozzáteszi: “Brutális az az energia, amit kezelések után tapasztalatok!”

Talán meglepő, de a fényágyba gipsszel is befektetik a pácienseket, mert a feltételezések szerint a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia a csontképződést is elősegíti, a vérkeringés révén pedig a gipsz alá is eljutnak a Sensolite jótékony hatásai. Múlt héten éppen egy tanárnő kezdte el a kúrát, akinek létfontosságú, hogy csuklótörése minél hamarabb meggyógyuljon. A cél, hogy a 6 hetesre tervezett gyógyulási időt legalább 4 hétre tudja rövidíteni, így már “szabad” karjával várhatja haza gyermekeit az ünnepekre.

És, hogy mi a közös Fenyő Mártában, Dr. Szalánczi Katalinban, Majoross Gergőben és a 61 éves tanárnőben? Az, hogy mindannyian úgy vélik: az egészség az egyik leghasznosabb ajándék karácsonyra – érdemes tehát a rendkívül kedvező Sensolite bérletek közül választani – legyen szó szeretteiről, családjáról, barátairól!

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább