Facebook

A jó és a rossz stressz

 

A mai ’rohanó világban’ gyakorlatilag nincs ember, akit ne érintene a stressz okozta problémák valamelyike. Hamar kimerülünk, rosszul alszunk, ingerlékenyek vagyunk, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, rosszabb esetben akár bélműködési-, nőgyógyászati gondok is jelentkezhetnek és nem ritka a stressz következtében kialakuló alvászavar sem. Nem cél azonban a teljesen stresszmentes élet, hiszen ismert, hogy létezik az ún. pozitív vagy eu-stressz, mely cselekvésre ösztönöz minket, motivál, beindít. Ez az, amikor elkap minket a versenyszellem vagy izgulunk, hogy hogyan sikerül majd a családi ünnepség.

A negatív stresszből azonban általában több jut a mindennapokban, és ezek nagy része elkerülhetetlen, hiszen valószínűleg sosem lesz olyan időszak, mikor egyáltalán nem kell határidőket betartanunk, vagy mikor majd mindenre jut idő, amire szeretnénk és a gyereket sem felejtjük az oviban. A temérdek teendő, ami a mai embert körülveszi, magában hordozza ezeket a stresszorokat, melyeket teljesen elkerülni szinte lehetetlen.

De akkor hogyan próbáljunk meg mégis kikapcsolni?

Erre jó módszer, ha lehetőségeinkhez mérten próbálunk beiktatni a napjainkba olyan pillanatokat, amikor tudatosan kilépünk a mókuskerékből és megjutalmazzuk magunkat néhány agyfrissítő perccel. Például a reggeli készülődésből szakítsunk ki magunknak 5 percet, mikor csak a pohár narancslére, csésze kávéra figyelve ráhangolódunk az éppen előttünk álló napra vagy délután, ha már fogytán az energiánk, fogyasszunk el egy pohár teát úgy, hogy közben nem visszük magunkkal a konyhába is a mobiltelefont. A munkából hazaérve nyakunkba szakadnak az otthoni teendők, de ha van rá lehetőségünk, sétáljunk előtte 10-15 percet és próbáljunk meg csak a tájra és a jó levegőre figyelni. Ezután sokkal energikusabban fogunk tudni az otthoni feladatokban is helyt állni.

Sensolite – A stresszoldó fény

A Sensolite polarizáltfény-terápia is segíthet a stressz-kezelésben, hiszen jótékony hatással lehet a szellemünkre is és nem igényel több időt 20 percnél alkalmanként. A tapasztalatok szerint, már a kezelést követően rögtön érzékelhető a pozitív hangulati változás, hatására oldódhat a stressz, a szorongás. Ahogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizált fénynek köszönhetően erősödik az immunrendszer, úgy válhat a páciens egyre energikusabbá, a pszichoszomatikus problémák pedig enyhülhetnek.

A Sensolite fényterápia ezenkívül enyhítheti a változókor következtében kialakuló kellemetlen tüneteket is (hangulat-ingadozások, rossz közérzet, hőhullámok stb.) továbbá hatékony segítséget nyújthat alvászavar esetében. Több pszichiátriai betegség esetén tapasztalható jótékony hatása, például a kényszerbetegség, szorongásos kórképek, szezonális depresszió és a pánikbetegség tüneteit is enyhítheti.

Általánosságban elmondható tehát, hogy a Sensolite polarizáltfény-terápia segíthet a mentális egyensúly elérésében, hatását tekintve a ráfordított időt többszörösen hozza vissza, hiszen segítségével gördülékenyebben, könnyebben telhetnek a mindennapok.

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább