Facebook

A szeretet az egyetlen elfogadható terápia

 

Korunk két nagy problémája a stressz és a szeretethiány. A gondolkodás megváltoztatásával és szeretettel a legtöbb baj orvosolható. Ezzel a szemlélettel közelít a problémákhoz Királyné Dávid Éva (50) diplomás egészségfejlesztő, aki a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúly.

Élete, tevékenysége arra is példa, hogy lehet gyógyító szándékkal mások szolgálatába állítani a tanult és tapasztalati tudást. Iskolákat, tanfolyamokat bárki elvégezhet, az ő útja azonban azért más, mert mindig a saját gyógyulása irányait is kereste.

- Gyermekkoromban sokat voltam kórházban. Csípőficammal születtem, kápában tanultam meg járni, újszülött koromban az elzáródott könnycsatornámat meg kellett műteni. Hat évesen perforált vakbelem volt, a szövődmények miatt hónapokig feküdtem kórházban. Gyerekként fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy segítő foglalkozású leszek. Gimnázium után röntgendiagnosztikát tanultam, Sárváron laktam, az ottani kórházban dolgoztam. A főnököm, a főorvos asszony meghatározó volt az életemben, mert a tüneteken kívül kíváncsi volt a betegek esettörténetére is. Meghallgató ember volt – meséli Éva, aki 14 éve él Szombathelyen, a második házassága révén került ide. Családjukba férje egy fiút hozott, Éva kettőt. Ha tőle kérdeznénk, milyen az igazi, azt mondaná, olyan, mint a második férje: pont jó. Elfogadó, de kritikus, mindig segít, melletted, mögötted áll, mindig őszintén ki lehet mondani neki, mire gondol, mit érez az ember. Lehet vállalni akár azt is, hogy gyarló az ember, hibázik, de persze jóvá is teszi a hibát, ha alkalom adódik.

- Bízunk egymásban – mondja Éva a második férjéről. Mi egymást tanítottuk meg szeretni.

A terápiás röntgen az onkológia felé indította Évát, majd 2002-ben mentálhigiéniés szakember lett. A tanulmányai során tapasztalta meg, hogy a gondolatnak mekkora teremtő ereje van. Az emlődaganatos nőknél feltűnt a társas támogatottság hiánya abban, hogy kezelésekre többnyire egyedül járnak. Mélyebb beszélgetések után kiderült, hogy a daganat kialakulását szinte mindig megelőzte valamilyen megoldatlan konfliktus.

- 2009-ben diplomáztam egészségfejlesztés szakon. Még abban az évben ismertem meg Fenyő Márta biofizikust, akinek az elmúlt két évben munkatársa vagyok. Mindig magamon tanulva próbáltam a környezetemnek segíteni. A tudás közérdek, amit meg kell osztani. Kilenc komoly műtétem volt életem során, többször tanultam meg járni. Volt gerincsérvem is. Azt tanultam: a gondolkodás változtatása változást hoz. Hittel, optimizmussal lehet csak élni. Fegyelem, figyelem, empátia ezek nálam ma már elválaszthatatlan fogalmak. Különbséget kell tudni tenni megoldható és megoldhatatlan problémák között. Ha nem lehet megoldani, fogadjuk el. Akkor is meg fog oldódni. Pár éve találkoztam az új-medicinával, amely szintén arra világít rá: a megoldatlan konfliktusaink okozzák a betegségeket.

Egy mindenkit érintő mindennapi jelenségről beszélgetünk: a hátfájásról. A napi stresszre úgy reagál a szervezet, hogy befeszülnek az izmok. És mi már észre sem vesszük, csak ha baj van. Nagyon szemléletes a példája: a vízben lebegő békának nem tűnik fel, hogy fokozatosan melegítik alatta a vizet, így szépen megfő. Ha forró vízbe tennék, egyből kiugrana. A stresszoldásnak számtalan technikája ismert, tanulható és hozzáférhető tanfolyamokon. Éva többek között tanult agykontrollt, pránanadit, EFT, diapozitív stresszoldást is. Úgy véli, a leghatékonyabb és tulajdonképpen az egyetlen elfogadható terápia mégis a szeretet. És az a bölcsesség, hogy ha magamon segítek, akkor tudok segíteni másoknak is. Érdekes olvasmányként ajánlja mindenki számára a Hoponoponó könyvét, amely egy titkos hawai módszert taglal: a szeretet-terápia sikerkönyve ez – arról, hogy bőséget, egészséget és békét teremthet magában és maga körül bárki.

A mai egészségügy lényegében betegségügy a betegségek tüneteivel foglalkozik, nem kérdezi, mi történt az elesett emberrel. Éva meghallgató, beszélgető segítő, egyfelől a fényesedés mentális útját kínálja annak, aki hozzá fordul, másfelől a fény fizikai formájával, az egész emberi testet betöltő polarizált fény gyógyhatásaival is dolgozik. Csak az egész ember felé forduló holisztikus szemlélet szól valóban az egészségről.

Forrás: www.vasnepe.hu

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább