Facebook

Fényágy segítette a Kemény-legények olimpiai felkészülését, az értékes készülék a helyszínen is a csapat rendelkezésére áll

 

A Magyar Férfi Vízilabda-válogatott ma délután indul Londonba

Budapest, 2012. július 27. – Ma délután indulnak a londoni ötkarikás játékokra a Magyar Férfi Vízilabda-válogatott tagjai, azaz a Kemény-legények. Vasárnap délután (magyar idő szerint) 16:30-kor játsszák első mérkőzésüket a szintén nagy esélyesnek tartott Szerbia ellen. A csapat az olimpiai megmérettetésre való felkészülését ismét fényágy kezelésekkel egészítette ki. A polarizáltfény-technológiának köszönhetően a sportsérülések hamarabb és eredményesebben gyógyulnak, és a fényágy rendszeres használata hozzájárul az általános jó közérzet megtartásához, a gyorsabb regenerálódáshoz is.

Magyarországon a vízi sportok rendkívüli népszerűségnek örvendenek, számos Eb, Vb és olimpiai dobogós eredmény öregbíti hazánk hírnevét.

A magyar vízilabda a legkedveltebb, hazai és nemzetközi szinten is a legeredményesebb csapatsportok egyike. A jelenkori olimpiák tekintetében az 1900-as évek elejétől a 1980-ig bezárólag számos jelentős sikert ért el a válogatott, azonban a sikerszéria ezt követően 20 évre megszakadt. Az újbóli sikerek Kemény Dénes szakmai vezetése alatt kezdtek el kibontakozni, az első nagy áttörést a 2000-es Sydney-i olimpia jelentette. A Kemény-legények, ahogy azóta a válogatott tagjai bekerültek a köztudatba, mérkőzésről mérkőzésre meneteltek bravúrosan, zsinórban 3 olimpiai aranyérmet is bezsebeltek.

Az idei, londoni olimpiai keretbe a korábbi ötkarikás játékok aranyérmesei közül is bekerültek néhányan, akik közül többen már másfél évvel ezelőtt – eleinte talán inkább kíváncsiságból – kipróbálták a 2004-ben szabadalmaztatott polarizáltfény-terápiás ágyat sportsérüléseik kezelésére. A minden szempontból értékes készülék forgalmazója, a Sensolite ettől kezdve a csapat lelkes támogatójává vált, a technológia hozzájárul többek között különböző sportsérülések (rándulás, ficam, haematóma, izomszakadás) gyorsabb és eredményesebb gyógyulásához.

Az együttműködés kezdeti szakaszában az országban található 19 Gyógycentrumban elszórtan – ki-ki lakóhelyéhez legközelebb – vehették fel a kezeléseket a csapat tagjai, azonban a 2012-es év mérföldkő volt az együttműködés szempontjából, hiszen az eindhoveni Eb-re a csapat magával vitte a fényágyat.

„A nagylelkű felajánlást felhasználtuk és az eindhoveni Európa-bajnokság alatt – ahonnan végül is egy szép bronzéremmel tértünk haza – a játékosok minden nap 20 perces fénykezelésen vettek részt.” – mondta el Kemény Dénes, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Amikor az ember kint van egy eseményen, ott már mindenképpen a saját teljesítményének a csökkenése egy sérülés miatt az a csapat teljesítményét rontja, ebből a szempontból borzasztó jó volt, hogy Eindhovenben is meg volt oldva, hogy az uszodában volt nekünk egy saját Sensolite gépünk.” – mondta Szécsi Zoltán, a csapat első számú kapusa.

Látva a válogatott teljesítményét a Sensolite a 2012-es olimpiai felkészülés ideje alatt egy külön gépet helyezett üzembe és bocsátott a fiúk rendelkezésére a Margitszigeten és Kemény Dénes kérésére az Olimpiai Faluban is van egy, kizárólag a csapat rendelkezésére álló fényágy is. „ Lejártak az uszodába két edzés között, meccs délelőttjén, délelőtti meccs délutánján – sokat használtuk, nagyon jót tett, bízom benne, hogy ez így lesz az olimpián is!”- fűzte hozzá a kapitány.

A POLÁRIUM Kft. a MOB segítségével mintegy 10 nappal a fiúk érkezése előtt gondoskodott a készülék kiszállításáról és üzembe helyezéséről Londonban. A fényágy az olimpia végéig áll a Kemény-legények rendelkezésére.

„Őszintén bízom abban, hogy a fényágy hozzájárul a csapat sérülésmentes meccseihez és az újbóli, fényes sikeréhez, ezért is javasoltuk Kemény Dénesnek, hogy a csapat tagjai mind a felkészülés, mind az olimpia időszakában rendszeresen használják a fényágyat, különösen sérülések esetében a gyors gyógyulás, továbbá a kondíciójuk megőrzése érdekében.” – mondta Fenyő Márta biofizikus, a Sensolite névre keresztelt polarizáltfény-terápiás ágy feltalálója, aki az elutazásuk előtti utolsó nyilvános edzésen jó tanácsokkal és jókívánságokkal látta a kedvenceit, és a közelgő születésnapos Nagy Viktort pedig tortával köszöntötte.

A vízilabda-válogatott rajongói a fényágy Facebook oldalán követhetik figyelemmel a csapat teljesítményét és egy játékban vízilabdás relikviákat és fényágy-kezelést is nyerhetnek.

A Sensolite-ról

A Sensolite CE tanúsítvánnyal rendelkező, az Európai Unióban hivatalosan bejegyzett orvostechnikai eszköz, mely Fenyő Márta biofizikus találmánya és széleskörű, nemzetközi szabadalmi oltalom véd.. A feltaláló munkássága a ’80-as években kezdődött, amikor megalkotta a lokális polarizáltfény-terápiát (Evolite, Bioptron).

Minőségi és mennyiségi előrelépést jelentett a polarizáltfény-terápia teljes testfelületre történő kiterjesztése, hiszen a lokális kezelésen túllépve a Sensolite az egész emberi szervezetet képes kezelni.

A Sensolite orvostechnikai eszköznek hatóságilag igazolt gyógyító hatása van sportsérülések (rándulás, ficam, haematóma, izomszakadás), égési sérülések, a pattanásos bőr, valamint a mozgáskorlátozottság következtében kialakult felfekvések esetében.

A magyarországi Gyógycentrumokban több mint 10 000 páciens fordult meg az elmúlt 3 évben – tapasztalataik és beszámolóik alapján elmondható, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia a fenti igazolt gyógyhatásokon kívül jótékony hatást gyakorolhat: az allergiás tünetek enyhítésében, műtétek utáni rehabilitációban, reumatikus és ízületi panaszok javításában, általános fájdalomcsökkentésben, a pikkelysömör és ekcéma visszaszorításában, a koncentráló- és teljesítőképesség fokozásában, kismamák tejelválasztásának fokozásában, a változó kor panaszainak harmonizálásában, depresszió, szorongás oldásában, felső légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésében, de ezeken a területeken hatásossága hatósági, klinikai vizsgálatokkal még nem igazolt.
Magyarországon jelenleg 19 Gyógycentrumban érhető el az egészségügyi szolgáltatás.

További információért kérjük, látogasson el a www.sensolite.hu weboldalra. Naponta frissülő érdekes tartalmakért, valamint értékes nyereményekért pedig kérjük, látogasson el a https://www.facebook.com/Fenyezdmagadvelunk oldalra.

Fenyő Mártáról, a fizikus-biofizikus feltalálóról

Középiskolai tanulmányait az Eötvös József Gimnáziumban, egyetemi tanulmányait pedig az ELTE TTK kutató fizikus szakán végezte.

Pályafutását a Medicor Művek Kutató Fejlesztő Intézetében, kutató fizikusként kezdte, rögtön olyan találmányok kifejlesztésével, mint az OPTIX röntgenkép korrektor, az automatizált vércsoport-meghatározás, illetve a kvalitatív vérkép meghatározás digitális képfeldolgozással. Kutatását az ultrahang-diagnosztika területére is kiterjesztette, továbbá a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Biofizikai Intézetében a lézerfény biológiai hatásait vizsgálta molekuláris szinten. 1987-88-ban a Joliot Curie Sugárbiológiai Kutató Intézetben tevékenykedett, ahol a polarizált fény immunmoduláló hatásait vizsgálta daganatos állatok kezelésében. 1981-89 között kifejlesztette az Evolite (később Bioptron) gyógylámpát, amellyel egyidőben a polarizált fény orvosi alkalmazásainak lehetőségeit, valamint az immunrendszerre gyakorolt hatásait kutatta. 1989-ben az oxfordi Slade Hospital-ben végzett kutatómunkát a polarizált fény immunrendszerre gyakorolt hatásával kapcsolatban. 1995-ben a tel aviv-i, Bar Ilan Egyetemen folytatta kutatásait a polarizált fény hatásával kapcsolatban daganatos állatok kezelésénél. 1990-ben megalapította Budapesten a Bioptron Gyógycentrumot, amelynek vezetője is volt 1999-ig. Ettől kezdve a Sensolite kialakítása céljából végzett kutatási és fejlesztési tevékenységet.

Díjak és kitüntetések

 • 1985 WIPO (World Exhibition of Young Inventors) fődíja az Evolite lámpáért
 • 1986 Zenith aranyérem az Evolite lámpáért
 • 1987 BNV Nagydíj az Evolite lámpáért
  Aranyérem a Bioptron Gyógycentrum létrehozásáért és egyedülálló modelljéért az Eureka 96 brüsszeli Nemzetközi Találmányi Világkiállításon
  A brüsszeli polgármester kiemelkedő jelentőségű találmányokért évenként egyetlen alkalommal odaítélt díja
 • 1998 és 2002 GENIUS díj a Genius Találmányi Kiállításokon a polarizált fényterápia felfedezéséért illetve annak a teljes test kezelésére alkalmas kiterjesztéséért.
 • 2000 Aranyérem a teljes testfelület polarizáltfény-kezelését tartalmazó találmányért a
  brüsszeli Eureka 2000 Nemzetközi Találmányi Világkiállításon
 • 2006 Az Esélyegyenlőségi Minisztérium Pro Familiae Életmű Díja a polarizáltfény-terápia felfedezésnek az emberek gyógyításában betöltött szerepéért
 • 2011 A La Femme Magazin 50 legbefolyásosabb magyar nője közé választották
Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább