Facebook

„Ha csak egy kicsivel is, de jobbak lehetünk az ellenfelünknél!”

 

Gergely István kétszeres olimpiai bajnokunk jelenleg a máltai bajnokság egyik esélyesének kapusaként játszik, de vannak tapasztalatai a Sensolite-tal kapcsolatban, hiszen a hazai szezonban rendszeresen igénybe vette a terápiát. A mai USA elleni meccsről, az Olimpiai Falu mindennapjairól és persze a fényágy lehetséges szerepéről kérdeztük.

Gergely Pisti

Több olyan véleményt is olvashattunk az elmúlt napokban, mely szerint ez a válogatott a negyeddöntőre kerülhet csúcsformába. Neked erről mi a véleményed, egy hét távlatából hogyan értékeled a csapat szereplését?

A csapat eddig teljesítette a kötelezőt. Úgy gondolom, hogy a mai USA mérkőzés is a kötelező győzelmek kategóriába tartozik. Habár ez nem lesz egyszerű, de nagyban meghatározhatja a további szereplésünket. Én egy picit azért magabiztosabb játékra számítottam a felkészülési tornák eredményekből kiindulva. Nem tudom, hogy lehet-e ennyire pontosan időzíteni a formát és azt várni, hogy majd a negyeddöntőre legyen minden rendben. Ez már nagyon tudományosan hangzik a számomra, de ebben bízom én is, hogy így lesz.

Hogyan képzeljük el az Olimpiai Falu mindennapjait? Mennyire tudnak szabadon mozogni a fiúk, mennyire feszes a program, mire van ilyenkor egyáltalán igénye egy vízilabdázónak?

A faluban nincs sok szabadideje a srácoknak. Minden pillanatuk az előre megtervezett program szerint alakul. Egyik nap mérkőzés, másnap edzés és készülés az következő ellenfélre. Ebbe beletartoznak a videón történő kielemzések és a taktikai megbeszélések is. Az étkezések természetesen szintén közös programot jelentenek. A csapat mindig, mindenhova együtt megy.

Sikerült az eindhoveni Eb után Londonban a csapat szállásának alagsorában is elhelyezni egy fényágyat, melyről Neked is vannak tapasztalataid, hiszen statisztikáink szerint eddig 34 kezelést vettél fel. Te miben látod ennek a terápiának a hasznát?

Nekem komoly sérülésem nem volt, de azt mindenképp el kell, hogy mondjam: már önmagában egy kellemes érzés a “fényben” feküdni. Az ember szinte ösztönösen kikapcsolja az érzékszerveit és egy mély relaxációs állapotba kerül. Ez már magában egy rendkívül fontos dolog. A másik pedig, hogy a szervezetem sokkal ellenállóbb volt ez idő alatt és az izomzatom regenerációja és felgyorsult. Nem mellékesen a közérzetemre is nagyon jó hatással volt. De nem szeretném ezt a dolgot tovább fényezni. Ezt ki kell próbálni és kész!

Szerinted mennyit nyom a latba regenerálódás és “pszichológia” szempontjából, hogy a fényágyat nem csak itthon, hanem kint is úgy vehetik igénybe, amilyen intenzitással tudják?

Az, hogy ez mennyire fontos, bizonyítja, hogy szinte mindenki használta vagy használja a fényágyat. Amit a srácok nem szeretnek, vagy amiben nem hisznek, azt gyorsan elutasítják. Ebben az esetben ez nem így történt. Ha nem látnák vagy éreznék ennek hasznát, azt már becsülettel közölték volna. Az élsportban, ahol mindenki a maximumot szeretné kihozni magából, minden apróság számít! Nagyon nagy különbségek nincsenek, de minden segítséget igénybe kell venni, hogy egy kicsivel jobbak lehessünk az ellenfélnél. Lehet, hogy a fényágy jótékony hatásának köszönhetően, ha csak egy kicsivel is, de jobbak lehetünk az ellenfelünknél. És ez már elég lehet a győzelemhez!

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább