Facebook

Itt az ősz! – Megfázás?

 

Az ősz beköszöntével nem csak a színes falevelek és sütőtök faragás időszaka jön el, hanem a megfázás, az influenza és a gyógyszerreklámok szezonja is. De nem kell, hogy az ősz-tél a betegségekről szóljon, kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy áldozatául essünk a hidegnek és a vírusoknak.

Az immunerősítés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, e fogalom hallatán sokan mégis fáradtan sóhajtanak fel: „nekem erre nincs időm”. Persze a legegyszerűbb mód, ha választunk egy szimpatikus multivitamint és ezzel le is tudtuk az immunerősítést. Pedig ennél sokkal többet is tehetnénk egészségünkért.

Vitaminbevitel – természetesen

A mai rohanó világban valóban csak kevesen tudnak eleget tenni az egészséges életmód által támasztott követelményeknek, az elfogyasztott ételek minőségét sokszor az időhiány határozza meg. Ha a hideg érkezésével nem is váltunk rögtön reform életmódra, azért néhány apróssággal felvértezhetjük szervezetünket. Kevesen tudják például, hogy napi 1 grépfrút elfogyasztásával már fedezhetjük testünk napi C-vitamin igényét. A grépfrút mellett még számos növény, gyümölcs áll a rendelkezésünkre, pl. a csipkebogyó, melyet szörpként vagy lekvár formában is fogyaszthatunk vagy az áfonyafélék. Mind a fekete, mind pedig a vörös áfonya a bennük található csersavaknak köszönhetően hatékony baktériumölő, antioxidánsban és vitaminokban gazdag, lekvár és szörp formában egyaránt elérhetőek.

Hidegben is mozduljunk ki!

A másik sokat hangoztatott és kétségtelenül fontos feltétele az erős immunrendszernek a rendszeres testmozgás. Ha korábban semmilyen rendszeres testmozgást nem végeztünk, akkor csak olyan szabályokat állítsunk fel saját magunknak, amelyeket be is tartunk. Ne akarjunk holnaptól napi 10 km-t futni, ha eddig munka után csak a fotelban ültünk, fontos a fokozatosság. Kezdetnek a napi 20 perc séta is elegendő, ezalatt elernyedt izmainkat átmozgatjuk, tüdőnk megtelik friss levegővel, a melegbe visszaérkezve pedig vérkeringésünk is felpezsdül. Hasonlóan jótékony hatású a szaunázás, mely téli időben kifejezetten kellemes társasági program is lehet.

Korai sötétség – Több fényt!

A fény pozitív hatása közismert, mindannyian tapasztalhattuk már, mennyire feldobja a hangulatunkat pusztán az is, ha csak süt a nap. A Sensolite fényágy a polarizált fény segítségével tölti fel a szervezetünket. Sejtregeneráló, sejtműködést javító hatásával hozzájárulhat az immunrendszer megerősítéséhez, így valóban segíthet elkerülni a megfázásos időszakot. A kezelés igazán kellemes élmény és már csecsemőknél is alkalmazható. Egy-egy kezelés életkortól függően 5-20 perc, tehát nem igényel sok időt. Az őszi-téli időszakban kifejezetten ajánlott preventív jelleggel, kúraszerűen alkalmazni óvodás korú vagy kisiskolás gyermekeknél, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a közösségben terjedő fertőzéseknek.

A Sensolite fényterápia akkor is segítségünkre lehet, ha már elkaptuk a fertőzést, jótékony hatását számos elégedett páciens támasztja alá.

Érdemes megfontolni hát, hogy fordítunk-e némi időt és energiát a megelőzésre vagy borúsan várjuk az ősz és tél okozta kellemetlenségeket.

Most 5+3 bérlet akció: http://www.sensolite.hu/immunerosites-gyermekeknek-es-felnotteknek/

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább