Facebook

Készüljön fel az influenzaszezonra!

 

Immunerősítés télen

Ma már szinte mindenki tisztában van azzal, hogy a betegségek megelőzésének legfontosabb alapja a jól működő immunrendszer. A változatos kórokozók (vírusok, baktériumok, gombák, élősködők) támadásával szembe mindenki veszélyeztetett, azonban, hogy kinek a szervezetét betegíti meg az adott kórokozó, nagymértékben függ az adott egyén immunrendszerének állapotától. Néhány általános tünet felhívhatja a figyelmet arra, hogy az immunrendszer kimerülőben van: fáradékonyság, gyakori, visszatérő fertőzések és betegségek, afták megjelenése, herpesz kialakulása.

Az őszi-téli időszak különösen veszélyesnek számít, hiszen ilyenkor gyakoriak a szezonális betegségek(nátha, influenza, meghűlés). Ennek oka elsősorban abban keresendő, hogy kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, a szervezet nehezebben alkalmazkodik az időjárás változásaihoz, illetve ezen időszak kiváló táptalajt nyújt a baktériumoknak, vírusoknak.

Mivel erősítsük immunrendszerünket?

Fentiek tükrében érdemes megfogadni a táplálkozási szakemberek tanácsait, melyek arról szólnak, hogy az őszi-téli időszakban is elérhető, szezonálisan kapható zöldségekkel, gyümölcsökkel, aszalványokkal színesítsük étrendünket. Az ajánlott zöldségek között említendők a cékla, a fekete retek, a különböző káposztafélék, hagyma, sárgarépa. Gyümölcsök közül ne felejtsük el az almát, narancsot, citromot

- melyek alkalmasak arra, hogy természetes módon töltsük fel szervezetünk vitamin raktárait, ezúton járulva hozzá, hogy immunrendszerünk kifogástalanul működhessen.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás is immunrendszerünk működésének egyik alappillére. A téli időszakban érdemes változatos gyógyteákat fogyasztani, hiszen számtalan lehetőségünk van arra, hogy akár a teák révén biztosítsuk a szükséges antioxidáns bevitel jelentős részét(csipkebogyó, szárított bodzabogyó, hibiszkusz, hársfa). Immunerősítésben a reszelt gyömbér és méz kombinációja is hatékony és finom segítséget jelenthet.

A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésről sem szabad senkinek elfelejtkeznie, általában 7-8 óra alvás szükséges ahhoz, hogy szervezetünknek biztosítsuk a kellő időtartamot a regenerálódásra, de ez egyénileg eltérő lehet.

A napi fél órás, lehetőleg szabad levegőn végzett testmozgás is fontos a fertőzések megelőzésében, hiszen szervezetünk így könnyebben hozzászokik az időjárás szeszélyeihez. Ráadásul a mozgás gondoskodik örömérzetünkről, és a kellő vérkeringés fenntartásához is hozzájárul.

A fentieken túl a Sensolite kezelések is segíthetnek mobilizálni a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekező mechanizmusait. A polarizált fényterápiának köszönhetően a szervezet öngyógyító folyamatai megindulhatnak, így a szervezet hatékonyabban védekezhet az egyes  betegségekkel szemben.

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább