Facebook

Sensolite kezelés

 
 

Sensolite orvostechnikai eszköz

A Sensolite az Európai Unióban hivatalosan bejegyzett orvostechnikai eszköz.

Sensolite alkalmazási javaslat

A SENSOLITE teljes test polarizáltfény-terápia bármely életkorban alkalmazható. A SENSOLITE teljes test polarizáltfény-terápiát minden esetben kúraszerűen alkalmazzuk.

Az egyes kezelések dózisa

A kezelés egyszeri időtartama felnőtteknél 20 perc, amely 4J/cm2, területegységre jutó fényenergiával egyenértékű.

 • csecsemő, 1 éves kor- vagy 10kg alatt: 5 perc
 • gyermek, 120cm alatt: 10 perc
 • gyermek, 120-150cm között: 15 perc
 • gyermek, 150cm fölött és felnőttek: 20 perc

Az egyes kezelések hossza állandó, az indikációs területenként változó terápiás igényt a kezelések gyakoriságával állítjuk be.

Akut terápia:

Pl: sportsérülések, csonttörések, égési sérülések, akut fertőzések gyógyulási szakasza, bármely kórkép melyben intenzív, gyors terápiás hatásra van szükség

 • 1 hét: 5 alkalom
 • 2 hét: 5 alkalom
 • 3 hét: STOP

Feltöltő terápia:

Pl: allergia terápia bevezető szakasza, felkészülés járványos időszakra, immunerősítés, közösségbe szoktatás, műtét utáni rehabilitáció, krónikus kórképek bevezető szakasza.

 • 1 hét: 3 alkalom
 • 2 hét: 3 alkalom
 • 3 hét: 2 alkalom
 • 4 hét: 2 alkalom
 • 5 hét: STOP

Fenntartó terápia:

Heti 1, (szükség esetén heti 2 alkalom) folyamatosan, a terápiás igénynek megfelelő időtartamban, akár éveken át. Pl: prevenciós célú felhasználás, allergiák fenntartó kezelése, krónikus kórképek hosszú távú terápiája.

Kontraindikációk:

Sensoliteintenzív, akut, lobos gyulladás, láz, magas vérnyomás (mért), bipoláris betegség mániás szakasza, epilepszia, terhesség első trimesztere, folyó kemoterápiás kezelés, immunszupresszív kezelés, súlyos szívritmus zavar. A SENSOLITE a teljes test polarizáltfény-terápia alapszintű biológiai változásokat létrehozó hatásai miatt széles indikációs területen mutat klinikai előnyöket. Ez várható egészséges, és még inkább problémával küzdő szervezetnél. Ezzel együtt a betegségek egy jelentős csoportjánál hatástalan. Számos kórképben (pl. psoriasis, ekzema) az egyéni válaszok széles szóródást mutatnak. A tapasztalati eredmények alapján a terápia új indikációs területeken is vizsgálandó, további klinikai kutatások elvégzése szükségeltetik. A felhasználás négy jellemző csoportba osztható: 1. egészségmegőrzés, fizikai, szellemi teljesítményfokozás 2. akut kórképek gyógyulásának elősegítése 3. krónikus betegségek állapotjavítása, tünetmentesítése 4. rehabilitáció könnyebbé tétele, meggyorsítása

Mellékhatások:

A SENSOLITE teljes test polarizáltfény-terápiával kapcsolatos mellékhatások ritkák. Nem gyakori mellékhatásként előfordulhat -főként akut terápiánál- az alvásigény lecsökkenése, az elalvás későbbre tolódása. Előfordulhat elégtelen folyadékbevitel esetén fejfájás, ritkán a kúra 3. – 5. kezelése körül a tünetek átmeneti rosszabbodása.

Interakciók:

A SENSOLITE teljes test polarizáltfény-terápia biztonsággal alkalmazható más terápiákkal együtt. Kivételt képez a kemoterápia, az immunszupresszív kezelés, fényérzékenyítő (nem az UV érzékenyítő!) gyógyszeres terápiák

Általános tanácsok:

Fokozott folyadékbevitel szükségeltetik a kezelés napján, ez felnőttek esetében optimálisan 3-4 liter. A kávéfogyasztás a kezelések napján lehetőség szerint csökkentendő, elhagyandó. Az esti kitolódott aktivitásra érzékenyek a fényterápiát inkább a délelőtti órákban vegyék igénybe. A nehezen eldönthető, bizonytalan esetekben a SENSOLITE gyógycentrumokban orvosi konzultáció áll rendelkezésre, segítve az orvoskollégák munkáját.


Mikor ajánljuk?

Az elmúlt évek tapasztalatai arra utalnak, hogy a polarizáltfény-terápia alkalmas krónikus bőrbetegségek, nagy kiterjedésű hámhiányok, reumás tünetek és sok minden egyéb kóros elváltozás eredményes kezelésére. Vizsgálati eredmények és a kezelések során nyert eddigi tapasztalatok szerint a Sensolite® alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át a súlyos betegségekig terjed. A Sensolite® polarizáltfény-terápia a tapasztalatok alapján hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzetjavító célokra, az állóképesség növelésére. Használata segíthet az embereknek az influenza, a vírusos, bakteriális fertőzések elkerülésében még járványos időszakban is, csakúgy, mint a sok éven át szenvedést okozó migrének és más eredetű fejfájások enyhítésében vagy megszüntetésében. Javíthatja a koncentrálóképességet az eddigi visszajelzések alapján, ezért diákok vizsgák előtt, üzletemberek, menedzserek tárgyalás, vagy fontos előadás előtt szívesen fekszenek a fényágyba. A fényágy kiválóan alkalmas lehet sebek gyorsabb javulására, a teljes testre kiterjedő, vagy lokálisan jelentkező reumatikus fájdalmak enyhítésére, pszoriázis és egyéb bőrproblémák kezelésére, továbbá sportsérülések és kiterjedt égési sérülések gyógyítására. A Sensolite® használata mindazoknak különösen ajánlott, akik tenni szeretnének valamit egészségük megőrzése, szervezetük erősítése, sejtjeik fiatalon tartása vagy betegség esetén gyógyulásuk érdekében. A teljes test polarizáltfény-kezelése serkenti a természetes védekező mechanizmusokat, ezért ajánlható a rendszeres használat a betegséget megelőző, vagy a gyógyulást gyorsító céllal is. A kezelés nem kötött korhatárhoz akár kisgyermek kortól is alkalmazható.

Ellenjavallatok a Sensolite® használatában:

 • aktuális, illetve egy hétnél rövidebb időn belül kapott kemoterápia (daganatos betegek esetében)
 • nem kontrollált magas, valamint erősen ingadozó vérnyomás
 • lázas állapot
 • gyógyszeres beállítás nélküli bármely szívritmuszavar
 • diagnosztizált mániás depressziós betegeknél a mániás időszak
 • alkoholos állapot
 • kábítószer-függőség
 • akut gyulladásos állapot (fekély, bőr, fül, hólyag, ideg stb.)
 • epilepszia
 • terhesség első trimesztere
 • immunszupresszív kezelés

A polarizáltfény-terápia egy sokoldalú egészségmegőrző és tudományos kutatásokkal alátámasztott eljárás, több évtizedes múltra visszatekintő, világszerte elterjedt és népszerű kiegészítő gyógymód, amely a legkülönbözőbb területeken nyújthat segítséget Önnek. A Sensolite® polarizáltfény-terápiás fényágy képességeiről és annak személyre szabott használatáról kérjük, kérdezze meg a Sensolite® nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosait, vegye igénybe ingyenes orvosi konzultációnkat! A Sensolite® polarizáltfény-terápiás eszköz az Egészségügyi Minisztérium (Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának ETT-TUKEB) pozitív szakmai-etikai véleményével rendelkezik.


Kinek ajánljuk?

SensoliteA Sensolite polarizáltfény-kezelés során az emberi szervezet viszonylag rövid idő alatt nagy mennyiségű, fizikai és szellemi síkon egyaránt hasznosítható energiát kap! A teljes test polarizáltfény-kezelése serkenti a természetes védekező mechanizmusokat, ezért ajánlható a rendszeres használat a betegségek megelőző vagy a gyógyulást gyorsító céllal is. A Sensolite alkalmazási spektruma a közérzetjavítástól a hétköznapi panaszokon és általános egészségügyi problémákon át a súlyos betegségekig terjed. A polarizáltfény-terápia egy sokoldalú egészségmegőrző és tudományos kutatásokkal alátámasztott eljárás, amely a legkülönbözőbb területeken nyújthat segítséget Önnek.

Egészségeseknek

A Sensoliet® polarizáltfény-terápia a tapasztalatok alapján hatásosan alkalmazható megelőzésként, általános közérzetjavító célokra, az állóképesség növelésére. Használata segíthet az influenza, a vírusok bakteriális fertőzések elkerülésében még járványos időszakban is, csakúgy mint a sok éven át szenvedést okozó migrének és más eredetű fejfájások enyhítésében, vagy megszüntetésében. Javíthatja a koncentrációképességet, ezért diákok vizsgák előtt, üzletemberek vagy menedzserek tárgyalás vagy fontos előadás előtt szívesen vesznek fel egy kezelést a fényágyban. A Sensolite® fényerápia mindazoknak ajánlott, akik szeretnének tenni valamit egészségük megőrzése és szervezetük erősítése érdekében.

Betegeknek, betegségben szenvedőknek

A Sensolite polarizáltfény-terápiás fényágy képességeiről és annak személyre szabott használatáról kérjük, kérdezze meg a Sensolite nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosait, vegye igénybe ingyenes orvosi konzultációnkat! Az eddigi tapasztalatok hatékonynak mutatták a Sensolite polarizáltfény-terápiát a felnőtt- és a gyermekgyógyászatban az alábbi betegségek és betegségcsoportok kezelésében:

 • bőrgyógyászat
 • allergológia; szénanátha, asztma, ételallergia
 • endokrinológia; menzesz zavarok, krónikus elhízás, pajzsmirigy alulműködés
 • általános gyermekgyógyászat
 • gégészet; arcüreggyulladás
 • neurológia, rehabilitáció; oxigénhiányos állapot miatt kialakult izomtónus eloszlási zavarok
 • immunológia
 • sebészet
 • mozgásszervi panaszok
 • sportorvoslás
 • fájdalomcsillapítás
 • pszichiátria

A kezelés:

SensoliteA Sensolite Gyógycentrumba érkezve a páciensek első alkalommal a recepciós pultnál kapnak részletes tájékoztatást a Sensolite-ról és a Sensolite Gyógycentrum működési rendjéről, a fényterápiás ágyak kezelési árairól, a kúrákról és mindennemű, a fényágyak használatához kapcsolódó információról. A Gyógycentrumban igénybe vehető ingyenes orvosi konzultáció, a Gyógycentrum orvosainak időbeosztásáról az asszisztens ad tájékoztatást, majd időpontot egyeztet a Pácienssel a szakorvos rendelési időszakában és előjegyzi az adott szakterület orvosához. Az előjegyzés és a szakorvosi rendelésre való időpont egyeztetés természetesen telefonon is történhet. Miután a Páciens az előjegyzett időpontban megjelenik a rendelőben, minden esetben kifejezetten és kizárólag csak orvosi konzultációt folytathat. A szakorvos feladata a panaszok pontos megismerését követően tájékoztatni a Pácienst a Sensolite fényágy terápiás lehetőségeiről, illetve az általa javasolt egyedi dozírozású, gyakoriságú és időtartamú kezelésekről. Ha eldőlt, hogy a fényterápiát ajánlja, az orvos egy állapotfelmérő lapot tölt ki a Pácienssel, megméri és rögzíti a vérnyomását, a kórtörténetét és az adatait. Az egészséges Páciensek, akik a Sensolite fényágyat kizárólag egészségmegőrzés céljából veszik igénybe, a recepciós pultnál kapnak részletes szóbeli és írásbeli tájékoztatót a Sensolite-ról. Természetesen előzetes időpont egyeztetést követően számukra is javasolt az ingyenes orvosi konzultáció igénybevétele.

A Páciensek adatait a recepciós rögzíti a kezelési időtartammal, a kezelés időpontjával együtt, míg a páciens egyidejűleg írásos nyilatkozatot tesz arról, hogy a fényterápiával kapcsolatban átvette és megismerte az írásos tájékoztató anyagot is. Minden egyes Páciens a kezébe kap egy írásos tájékoztatót, amely ismerteti a Sensolite fényággyal kapcsolatos információkat, mely az általános betegtájékoztatón kívül részletezi a hatásmechanizmust, hogy kiknek és milyen betegség csoportok esetén javasolt. A Páciens a szakorvosi konzultációt követően a recepciós pultnál időpontot kér a kezelésre vagy, ha van éppen szabad fényágy, akkor részt vehet az első kezelésen. A Sensolite Gyógycentrumokban a recepció mellett található az ártábla, amely részletesen tartalmazza a fényterápiás kezelések árait, így minden Páciens ellenőrizheti a recepciós által megállapított összeget. Az egyes kezelések ára a kezelés időtartamától, életkortól és az orvos által javallt kezelés hosszától függően egyedileg eltérő lehet! A Páciens nevét, kezelési időpontját, annak dózisát a recepciós is rögzíti a számítógépen. Nagyon fontos, hogy a recepciós az előírt kezelőlapok közös kitöltése után a kezelés megkezdése előtt és után megméri és rögzíti a Páciens vérnyomását.

A Páciens a kért szolgáltatásért járó díjat az asszisztensnekkifizeti, aki a rendelt fényterápiás időt az adott fényágyhoz tartozóan rögzíti a számítógépen. Amely idő percben kiírva megjelenik a monitoron, valamint a fényágy belső kijelzőjén is, így a Páciens is láthatja. Ezt követően a asszisztesn bevezeti a Pácienst a szabad fényágy kezelőhelyiségébe és pontosan ismerteti a fényágy használatát. A Páciens a kabinban elhelyezi a ruháit és a gép Start gombjának segítségével önállóan indíthatja a fénykezelést az előre beállított időtartammal. A gép a kezelés végén automatikusan kikapcsol, a páciens a felöltözést követően elhagyja a kabint. Minden kabin ajtó belülről zárható, de a zárszerkezet biztosítja, hogy az asszisztens kezelőszemélyzet kívülről szükség szerint kinyithassa. A fényágy belső vezérlő paneljén is megtalálható egy vészjelző gomb, ami szükség esetén a recepcióst azonnal értesíti. A fényágy működése belülről bármikor azonnal megszakítható. Az adatrögzítés csak az első alkalommal részletekbe menő, a további kezelések alkalmával a folyamatosság miatt szükséges rögzítenie bizonyos adatokat az asszisztensnek. A következő kezelés előtt ezért röviden megkérdezi a Pácienst az első kezelés alatt szerzett tapasztalatairól, hogy milyen pozitív, esetleg negatív hatást tapasztalt a fényterápiát követően. Rögzíteni kell az esetleges vérnyomás-változást és a minden egyes kezelés előtt és után mért vérnyomás értékeit.


Mi a Sensolite®?

A fény gyógyító hatása ősi tapasztalat: a közelmúltban forradalmi áttörést hozott a polarizáltfény-terápia, mely számos krónikus betegség gyógyításánál is eredményt hozott. Feltalálója a biofizikus Fenyő Márta, akinek korábban csak dédelgetett terve volt a teljes testfelület fénykezelésére alkalmas eszköz létrehozása. A tervek 2008-ban megvalósultak, amikor társával, a technológiai és gyártói hátteret biztosító Klein Péterrel megalkották a Sensolite-ot. A Sensolite® polarizáltfény-fürdőben közel 1000 LED fényforrás biztosítja a test teljes felületére, illetve az egész szervezetre kiterjedő biopozitív hatást! A szenzációs találmány jó hatással van az élő szervezetre, serkenti a sejtek anyagcseréjét és erősíti az immunrendszert. A korábban gyártott, polarizált fényt kibocsátó fényforrásokkal egyidejűleg csak korlátozott felületen lehetett eredményes kezeléseket végezni. Az egész testfelület kezelésekor a polarizált fény a kapilláris ereken keresztül azonnal eléri a véráramot, így a vérkeringés segítségével a biológiai serkentő hatás is gyorsabban eljut az emberi szervezet összes sejtjébe, létfontosságú szerveibe, így fejtve ki globális hatását és normilizálva az egyensúlyi állapottól eltérő biológiai folyamatokat. Az eddigi tapasztalatok azt is kimutatták, hogy a kezelés után az egész szervezet felfrissül, feltöltődik energiával, és megszabadulva a stressztől nagyobb teljesítményre képes, mint előtte – fizikai és szellemi síkon egyaránt. A Sensolite®-hoz hasonló komplex, a teljes testfelületre, valamint a szervezetre egyidejűleg sokféle pozitív hatást gyakorló módszert nem ismerünk. Legyen Ön és akár a családja is részese a Sensolite® polarizáltfény-terápia nyújtotta élménynek!
Sensolite fényágy

Egész testünk polarizált fényben fürdik – egészen tömören így lehetne összefoglalni, mi is történik velünk a fényágyban töltött 20 perces kezelés alatt. A fényágyban fekve pillanatok alatt a harmónia és nyugalom uralkodik el rajtunk különösen, hogy hangulatában is békés, relaxálásra alkalmas dallamokat hallgatva pihenünk és gyógyulunk. Legtöbben arról számolnak be, hogy a kezelés végére testük teljesen ellazul, megpihen, és sokan még álomba is szenderülnek a terápiás idő alatt. Fenyő Márta feltaláló szavaival élve: „…az addig morcos és rosszkedvű emberek is örömmel jöttek a Gyógycentrumokba, majd kivétel nélkül mindenki nemcsak ők, hanem mások is mosolyogva lépnek ki a kezelőszobákból a fényterápia igénybevétele után.”


Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább