Facebook

Gyakori kérdések a FLABéLOS-ról

 
 
 •  Az első alkalomra be kell jelentkezni?

Mindegyik alkalomra be kell jelentkezni. Az első alkalom ingyenesen kipróbálható.

 • Nem terheli meg a szervezetet ez a “rezgés”?

Nem. Kifejezetten jó hatása van a szervezetre, az emésztésre, ráadásul kíméli az ízületeket és a szívet is. Rengeteg megbetegedésre van rendkívül jó hatással.

 • Mit ne tegyek?

Kerülje a Flabélos használatát megelőző 1-2 órában az étkezést, és lehetőség szerint az ivást is, hogy ne rázkódjon össze odabent.

 • Tényleg nem kell átöltözni a Flabélos használatához?

Tényleg nem. Normális utcai, irodai, vagy szabadidő ruhában is rá lehet állni, és nem fog leizzadni, mert nem Ön erőlködik, küszködik a gépen, hanem a gép mozgatja Önt. Ezért még munka közben (ebédszünetben), előtte vagy utána is lehet használni, jövet-menet. Bármikor.

 •  Mire számítsak, ha este Flabizok?

Akik most kezdik az Flabizást, azt fogják tapasztalni, hogy agyilag “felpörögnek”, azaz testük kellemesen elfárad, de az agyuk friss és tettre kész. Sok vendégünk arról számol be, hogy bár tudta, hogy le kell feküdnie, aludnia, mert másnap munkába megy, ám mégsem tudott elaludni, mert úgy érezte nem fáradt. Ezért arra fel kell készülni, hogy esti Flabizás után nem feltétlen fog az ember azonnal ágyba dőlni.

De ezt, mint pozitív változás kell felfogni, hiszen több energiája marad az embernek otthoni teendők elvégézésére. Van olyan vendégünk, aki korábban hazaesett a munkából, megcsinálta, amiket nagyon muszáj volt és a gyerekeire szinte már semmi energiája nem maradt. Elkezdett Flabélosozni, és mintha kicserélték volna. Örömmel játszott gyermekeivel s azon túl megcsinált sok olyan teendőt, amit eddig húzott-halasztott.

 •  Használhatom a Flabélos gépet menstruáció alatt?

Orvosi vélemények alapján a menstruáció első néhány napjában nem feltétlen ajánlatos a Flabélos használata. Ennek oka az, hogy a mozgással és az izommunkával egyetemben megnő a vérbőség. Ugyanakkor több kísérletező kedvű vendégünk kipróbálta az első napokban is, és arról számoltak be, hogy nemhogy rosszabbul lettek volna, hanem még jobban is lettek: enyhültek a görcsös panaszaik. Ezért nem tudjuk egyértelműen kijelenteni, hogy nem vagy igen, mindenki döntse el saját maga.

 •  Szülés után használhatom a gépet?

A szülés, születés egy hatalmas és örömteli esemény egy szülő életében. Sok anyuka szeretné visszakapni korábbi alakját, amihez keresve sem lehetne jobb megoldást találni a Flabélosnál. Ennek ellenére szakorvosok ajánlására szülés után csak 6 héttel később érdemes elkezdeni az edzéseket, eleinte alacsonyabb fokozaton (6-ig bezáróan). Ha az anyatej csökkenését veszik észre, akkor kicsit el kell halasztani ezt a fajta mozgást is.

 •  Heti hányszor járjak Flabizni?

Minden vendégünknek azt szoktuk javasolni, hogy ha alkalma van rá, hetente minimum háromszor tíz perc edzésre szánjon időt, mert ez az a mennyiség, ami már látványos eredményt fog produkálni. Igaz, nem rögtön, de a túlsúly sem egy egy-két hónap alatt szalad fel ránk. Ennél gyakoribb edzés természetesen még jobb eredményt fog eredményezni, ha valaki megteheti a heti ötszöri Flabizást, azzal lerövidíti az időt az eredményig.

Fontos ugyanakkor megjegyezni azt is, hogy ez is, mint minden edzésforma megköveteli azt, hogy mellette az ember oda figyeljen a mértékletes energia bevitelre. Nem kell rögtön diétára gondolni, elég, ha alaptéziseket betartunk: nem étkezünk 18 óra után, kevesebb zsír és szénhidrát kerüljön az asztalunkra stb. (Ez megér egy külön kérdést is.)

 •  Van fürdési lehetőség?

Nincs, de a vendégeink jelentős része nem izzad meg, aki pedig mégis, van mosdó és papírtörölköző.

 •  Miért nem izzadunk, vagy csak bizonyos emberek izzadnak?

Az egyik oka biztosan az, hogy nem növeli meg annyira a pulzusszámot és nem növeli a vérnyomást annyira.

Kíméli a szervezetet. Lokálisabban dolgoztatja az izmokat és nem kell egy 160-as pulzusszámmal és egy 150 per 90-es vérnyomással küzdeni a futógépen, így másképpen hat a verejtékezésre, tehát ezért nincsen izzadás.

 •  Már fenn álló csontritkulás esetén, mi az a fokozat, amit ajánlanak? 

Fokozatosan, lassan emelkedő rezgéserőséggel. Először is, amit a páciens kényelmesen elbír,

a 88-as –manuális- programon, amit az ember kedve szerint állíthat. Erre vannak bizonyítékok is, 58 és 74 éves korú betegeket vizsgáltak 24 hétig és meredeken emelkedett a csonttömegük.

Ha nincs csonttörés, tehát úgy van leírva, hogy patológiás törés, akkor bátran használják.

 •  Mi a helyzet már kialakult gerinc- és porckorongsérv esetén?

Gerinc- és porckorongsérv esetén a gép használható. Jó tapasztalatok vannak vele, kivéve az akut szakot, amikor beáll a gerinc, nekik kihúzott testhelyzetben érdemes a gépet használni.

 •  Epekő, vesekő esetén használható a gép? Ezek elég gyakoriak, ha kiderül, alkalmazható?

Ha igazolt, hogy van ilyen betegségünk, nem alkalmazható.

 •  Testedzés közben mi okozza a bőr viszketését?

A vérátáramlásnak a megnövekedése, bemelegszik a bőr, ahogy megnyílnak a legkisebb erek. Már pár perc után érezhető ott, ahol a lerakódások vannak.

 •  Lehet használni a FLABéLOS-t fogászati implantátummal?

Még egyetlen helyen sem olvastam, hogy ez kontra indikálná. Lehet használni a Flabelos-t fogászati implantátummal.

 •  Hogyan szüntetheti meg, csökkentheti a cellulitist a flabélos?

Tulajdonképpen a kulcs a mikrocirkulációnak a javítása, sejtszinten megnő az anyagcsere, megnő a vérátáramlás, javul az oxigenizáció és direkt a kötőszöveti rostokra hatva, egy megnövekedett oxigenizáció javítja a kötőszövetnek az állapotát, és így feszesebb lesz. A sejtek közötti térben lerakódott kóros anyagcseretermékek kiürülését fokozza. Az optimális folyadékfogyasztás ezt külön megsegíti

 •   Gerincsérv esetén milyen fokozaton használjuk a Flabélos-t?

Gerincsérv esetén a 6-os szint egy általánosan használható szint, ami biztosan nem okoz gondot, és ha nincs panasz, akkor emelhető a szint.

 •  A csípőízület kötöttségén segít a Flabélos?

A Flabélos használata során folyamatos izomkontrakció történik, tonizálás, erősítés és nem lesz rugalmassága az izomnak, ha nem nyújtunk. Ezért nagyon fontos a nyújtás a Flabélos használata után is.

 •  Használható spirál, magas, illetve ingadozó vérnyomás, gyomorfekély esetén, szülés után?

A spirál elmozdulhat, relatív kontraindikációt jelent nem javasolt használata. Magas -, ingadozó vérnyomás esetén használható. Gyomorfekély esetén, a betegség aktív szakában nem, de a kezelést követően használható a Flabélos. A szülést követő hat hétben NEM szabad használni, de utána és szoptatás alatt nyugodtan, ha nincs anyatej apadás.

 •  Miért ajánlott a FLABéLOS gerinckopás, meszesedés esetén?

Ez egy degeneratív elváltozás, és a gerincben lévő kis ízületekre is vonatkozik az, hogy sérülékenyek, ha nem mozgunk, illetve meszesedések keletkeznek. A Flabélos a rezgéssel bemozgatja ezeket és a kis ízületek feletti mély izmok is aktivizálódnak és segítenek a gerinc tartásában. Az izmok leveszik az ízületről a terhelést, így jobb az ízületek állapota és működése.

 •  Gyermekkorban, térdproblémák esetén használható a FLABéLOS?

Gyerekeknek 6 éves kortól 4-es fokozaton ajánlja a doktornő a gépet, ha mindenképpen ki szeretné próbálni.

Térdben lévő porccal lévő probléma általában műtéti megoldást igényel, de ha a combcsont és a lábszár találkozásánál van ízületi probléma, arra tökéletes a gép használata.

 •  Bechterew-kór esetén alkalmazható a FLABéLOS?

Bechterew- kór esetén bambusz-szerű gerinc alakul ki. A gerinc ízületei olyan mértékben degenerálódnak, hogy akár teljesen be tud szűkülni a gerinc mozgása és meg tud hajlani a gerinc.

A Flabélos segíti az ízületek és a mély izmok ki-, illetve megmozgatását, ezért alkalmazható, kivétel a Bechterew-kór kezdeti szakaszában. A krónikus szakaszban már használható, mert az a cél, hogy a hátizom erősödjön és az ízület bemozgatása megtörténjen, ez a vibráció hatására megtörténik, ezáltal javul az ízület keringése, ez segíti a légző mozgást is, aminek a beszűkülése szintén súlyos tünete ennek a kornak.

 •  Nem káros a vibráció?Például: amikor az úttestet, az aszfaltot törik fel, akkor szintén egy ilyen vibrációs dolgot csinálnak és az aztán nem a hallására egészségtelen, hanem az egész testet olyan szinten rázza, hogy az kíméletesnek semmiképpen nem nevezhető.

Nyilván a vibrációnak van egy olyan frekvenciája, ami biztosan káros, de pont ezért kutattak olyan sokat a vibrációs gépekkel kapcsolatban ezek az orvos szakértők és a biomechanikai mérnökök, hogy mekkora az a frekvencia, mai még egészséges az ízületeknek. Ezért fontos a megbízható forrásból származó gép, mint pl. a FLABéLOS.

 • Bemelegítő krémre szükség van-e?

Kiegészítésként nyugodtan használhatnak, de a FLABéLOS önmagában is megállja a helyét.

 •  Kifejezetten a gátizmok erősítésére melyik pozíció a legalkalmasabb?

Az álló helyzet, amikor a törzsünket teljesen kihúzzuk és a medencét előre billentjük.


Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább