Facebook

Mentális egészség – Mit tegyen, hogy jól legyen?

 

Mentális egészség – Mit tegyen, hogy jól legyen?

A karácsonyi időszak még kiegyensúlyozott emberek számára is olyan stressz forrást jelent, ami komoly tehertételt jelent a mentális egészségünkre. Egyfelől a legtöbb szolgáltatást nyújtó munkahelyen ebben az időszakban van a legnagyobb hajtás, másfelől mindenkit nyomaszt a karácsonyi ajándékozás terhe. Nagyon kevesen vannak azok, akik tudatosan, már jó előre gondoskodtak a megfelelő ajándékokról és a legtöbb ünnepi teendőt nem az utolsó pillanatra hagyják. A karácsonyt a szeretet ünnepének is nevezzük, mely elsősorban a családi közegről, a szeretteinkkel való együttlétről szól. Lelki békénket az is veszélyezteti, hogy ezen időszakban még inkább fájlaljuk a szeretteink elvesztése okozta űrt, s szinte nincs olyan család, ahonnan ne hiányozna egy szeretett személy az ünnepi vacsoráról.

Hogyan kezelhető a karácsonyi időszak okozta fokozott stressz?

Igyekezzen a munkahelye által kiváltott idegességet és nyomasztó gondokat a családi hajlékon kívül hagyni. Ma már sok helyen okostelefonokon, tableteken és laptopokon keresztül a munkahelyi elvégzendő feladatok a családi otthonokba is eljutnak. Elmondható, hogy ennek hátrányos következményeként a munka a családi életre is rányomja bélyegét, az együtt tölthető időből is komoly vámot szed. Tudatosan törekedjen arra-legyen Ön családanya, vagy családapa, nagypapa, nagymama-, hogy munkahelyi teendőit semmiképp sem a család ünnepi készülődésre szánt ideje alatt intézze.

Az advent időszaka alatt mentális egyensúlya és békéje érdekében érdemes rendszerezni a teendőket. Ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy felkeressen egy rég nem látott rokont, üdvözlőlapot írjon, örömöt szerezzen szeretteinek. Karácsony táján-kivált akik egyedül töltik az ünnepeket- hajlamosak elhagyatottnak, fölöslegesnek érezni magukat. Lelki békéjéről, mentális egyensúlyáról azonban mindenki maga is gondoskodhat. Éppen a szeretet ünnepén nem szabadna a stressz és a rohanás miatt megfeledkezni sem magunkról, sem pedig az ünnep lényegéről. Adjon magának időt a pihenésre, a feltöltődésre, ne feledje, nem attól lesz ünnep az ünnep, hogy idegeskedik.

Ha úgy érzi, hogy mentális egyensúlyának megtartásához segítségre van szüksége, a Sensolite fényterápia hatékony megoldás lehet a közérzet javításában, az immunrendszer erősítésében. A legnagyobb ajándék a békességben, boldogságban eltöltött ünnep szeretteink körében.

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább