Facebook

Prof. Dr. Kárpáti Pál szakvéleménye

 
 

Prof. Dr. Kárpáti PálProf. Dr. Kárpáti Pál

A polarizált fény gyógyító, serkentő hatása belgyógyászati betegségekben.

A teljes testfelület kezelésére alkalmas Sensolite polarizált fény terápiát a belgyógyászati betegségek egész sorában lehet hatásosan alkalmazni. A belgyógyászati betegségek megelőzése és gyógyítása során minden esetben azt a jelenséget hasznosítjuk, hogy a Sensolite kezelés folyamán, a polarizált fény eléri a kapilláris erekben keringő vért, ezáltal az összes fehérvérsejtet illetve vörösvérsejtet. Az immunitásért felelős fehérvérsejtek aktivizálódnak, a vörös vérsejtek képessé válnak több oxigén megkötésére és szállítására. Ezek a hatások a vérkeringés által el tudnak jutni a teljes szervezet összes sejtjéhez, életfontosságú szervéhez, ahová egyébként a fény maga nem juthatna el. Az alkalmazás sok esetben orvosi ellenőrzés mellett kell, hogy történjék és természetesen, ahol szükséges nem nélkülözhető az indolkolt gyógyszeres kezelés.

Vírusos és bakteriális fertőzések esetében, bizonyítottan erősíti az immunológiai folyamatokat, preventív hatása mellett a már elszenvedett betegség gyógyulási időtartamát lerövidíti, minthogy jelentősen gyorsítja a betegség utáni rehabilitációt.

Szív és érrendszeri betegségekben a polarizált fény hatása úgy érvényesül, hogy a szívbe, az erekbe a keringés által eljuttatott többlet oxigén rugalmasabbá teszi az érfalakat, egészségesebbé a szöveteket, ezáltal segíti a szív, a tüdő és a többi életfontosságú szerv működését. Természetesen ugyanez vonatkozik az agy, vagy a végtagok érrendszerére is, tehát az agyban, vagy a végtagokban elhelyezkedő meszesedő, vagy beszűkült erek rugalmasabbá válnak, így az agyi érelmeszesedés, érszűkület okozta problémák is előnyösen befolyásolhatók a polarizált fény segítségével.

Műtétek után hatása kettős, egyrészt gyorsítja a sebek gyógyulását, másrészt javítja a betegek általános állapotát, hangulatát, a gyógyulásba vetett hitet. Gyorsan csökkenti a fájdalom érzetet, ennek köszönhetően a mozgásban való korlátozottság is gyorsan javul. A több és fájdalom nélküli mozgásnak köszönhetően viszont javul a műtét helyének vér illetve többlet oxigénnel való ellátottsága, és ez a körkörös folyamat jelentős mértékben gyorsítja a gyógyulást.

Fontos szerepe van a mozgásszervi betegségek, egyes bőrbetegségek, idegrendszeri betegségek gyógyításában is. Ez részben a gyulladást csökkentő hatással, részben az immunologia folyamatok serkentésével magyarázható.

Prof. Dr. Kárpáti Pál

az orvostudományok kandidátusa
belgyógyász-, kardiológus szakorvos, címzetes egyetemi tanár
Fellow of the European Cardiology Society


Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább