Facebook

Szegeden is Sensolite!

 

Október 29.-én megnyílt Szegeden Magyarország 19. SENSOLITE Egészségcentruma. Az ünnepélyes megnyitót sajtótájékoztató keretében tartották meg, amelyen részt vett Fenyő Márta biofizikus, a fényágy feltalálója; Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, az A-HÍD Szeged Beton kiváló kapusa; valamint Tóth Márton vízilabdázó, aki szintén a Szeged csapatát erősíti és ő is aranyéremmel gazdagodott a nyár folyamán, hiszen tagja volt a Vincze Balázs vezette Universiade-csapatnak.

Fenyő Márta neve még a ’80-as években vált ismertté, amikor feltalálta az Evolite és Bioptron lámpákat, fejlesztése hatalmas sikert aratott. A feltalálót mindig foglalkoztatta, hogy a lokálisan alkalmazott polarizáltfény-terápiát hogyan lehetne a teljes emberi testfelületre kiterjeszteni. Több éves kutató-fejlesztő munka után 2008-ban született meg a SENSOLITE fényágy prototípusa, 2009 nyarától pedig sorra nyíltak az Egészségcentrumok. Mától pedig a csongrádi megyeszékhelyen és környékén élők számára is elérhető ez a kiváló terápiás eszköz.

A SENSOLITE fényágy minősített orvostechnikai eszköz, amelyet hazánkban már több mint 15 ezren vettek igénybe. A terápia nagy előnye, hogy 0-tól 99 éves korig bárki használhatja, csupán a kezelési idő hosszában van eltérés (csecsemőknek 5 perc, gyermekeknek 10 perc, junioroknak 15 perc, felnőtteknek pedig 20 perc a javasolt kezelési időtartam). Ezen túlmenően a kezelés fájdalomtól, gyógyszertől és invazív beavatkozástól mentes, valamint kiválóan alkalmazható kiegészítő terápiaként, hiszen remekül illeszthető a hagyományos orvoslás protokolljaival. Fenyő Márta beszámolt a fényággyal kapcsolatos eddigi eredményekről és tapasztalatokról is.

A páciensek 30%-a egészségmegőrzés céljából keresi fel az Egészségcentrumokat, tapasztalataik szerint így nem csupán a megbetegedéseket kerülik el jó eséllyel, hanem közérzetük javulásáról, fizikai- és szellemi teljesítőképességük növekedéséről számolnak be.

Hasonlóan igaz ez hazánk élsportolóira, akik közül sokan beépítették már menetrendjükbe a rendszeres fénykezeléseket, így jobban bírják az edzéseket, kevésbé lesznek fáradékonyak, energikusabbnak érzik magukat, és ami talán a legfontosabb, hogy esetleges sérüléseik mielőbbi gyógyulására a Sensolite jelentheti számukra a megoldást.

Remekül példázza a fényágy élsportoltókra gyakorolt jótékony hatását Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, aki már 2011 októbere óta lelkes híve a SENSOLITE-nak, és nem csak a fontos világversenyek előtt veszi igénybe a kezeléseket.

A nehéz, fárasztó edzéseket jobban bírom a kezeléseknek köszönhetően. A barcelonai világbajnokság előtt is rendszeresen jártam Sensolite-ozni, hazatérésünk után pedig azonnal folytattam a terápiát, hiszen ugyanolyan ujjsérüléssel tértem haza, mint 2011-ben Sanghajból.” – számolt be legfrissebb tapasztalatáról világklasszis kapusunk, akinek sérüléseinek gyógyulási idejét jelentősen lerövidítik a rendszeres fénykezelések.

Tóth Márton szintén a Benedek-csapattal kezdte meg a barcelonai felkészülést, azonban végül Vincze Balázzsal utazott a kazanyi Universiade-csapattal, így nem tudta elkezdeni a Sensolite fényterápiát. Most azonban, hogy végre Szegeden is elérhető lesz a fiúk számára a terápia, nem kérdés, hogy rendszeres látogatói lesznek az Egészségcentrumnak.

A szegedi SENSOLITE Egyészégcentrumban is minden bizonnyal olyan páciensek is meg fognak fordulni, akik konkrét egészségügyi panasszal küzdenek. Az országos statisztika azt mutatja, hogy a fényágy használónak jelentős része (kb. 22%) valamilyen felső légúti megbetegedés miatt kezdi el a Sensolite fényterápiát, míg további 8% bőrproblémájára keres megoldást. A fényágyat igénybe vevők 40%-a pedig a legkülönbözőbb gondokkal küzd: sokan jönnek műtét utáni rehabilitációjuk miatt; sebek, hegek javulását várva, az allergiás időszak „kivédéséért”, vagy éppen változó kori panaszaik harmonizációja érdekében. Az őszi-téli hónapokban pedig kifejezetten megnő az apróságok száma is az Egészségcentrumokban, akiknél ilyenkor sűrűbben jelentkeznek különböző betegségek. Dr. Madarasi Anna, a Budai Gyermekkórház osztályvezető főorvosa már több száz kis pácienst kezelt a Sensolite fényterápiával, tapasztalatai pedig egyértelműen azt mutatták, hogy a kúra felvétele után a kicsik akár a megbetegedéseket is elkerülhetik, de ha mégis elkapnak valamit, a tünetek jóval enyhébb formában jelentkeznek, és gyorsabban jönnek rendbe.

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább