Facebook

A barcelonai VB aranyig vezető út – ahogy a Sensolite-nál láttuk

Több, mint egy hét telt el az idei év egyik legszebb estéje, éjszakája óta ,amikor 10 év után újra világbajnoki címet szereztek férfi pólósaink, de a büszkeség, boldogság és öröm azóta is jelen van mindennapjainkban.

Világbajnok a magyar férfi vízilabda válogatott!

A Sensolite fényágyakkal már nem az első válogatott felkészülésben vettünk részt, de ilyen szervezett még soha nem volt. Nem tudtuk pontosan, hogy a Benedek Tibor vezette Magyar Férfi Vízilabda-válogatottal tudjuk-e folytatni az együttműködést? Mi lesz a barcelonai vb felkészüléssel? Egyáltalán hogyan veszi majd a Sensolite fényterápia lehetőségét egy merőben új összetételű csapat?

Aztán – még bőven télen –, amikor már tudott volt, hogy Gergely Pisti lett a válogatott kapusedzője és csapatvezetője, leültünk egy igazán üdítő beszélgetésre. Onnantól nem volt kérdés, hogy az új válogatott és a Sensolite között az eddiginél is szorosabb és szervezettebb együttműködés jöhet létre.

Benedek Tibor szövetségi kapitány

Május 23-án aztán keretet hirdetett Benedek Tibor szövetségi kapitány, ahová Kis Gábort, világklasszis centerünket is meghívta, azonban az is hamar kiderült, hogy Kicsinek még nem jött rendbe teljesen a bajnokságban szerzett bordasérülése. Az új szövetségi kapitány kérésére azonnal elkezdtük Gábor kezelését, így a csapattal együtt kezdhette meg a világbajnoki felkészülést.

Később, a cseljabinszki világliga döntő után aggódva figyeltük a híradásokat, mennyire lehet súlyos Varga Dani ujjsérülése? Még minket is hideg zuhanyként ért a diagnózis: szakításos törés. Egy ilyen sérülés gyógyulási ideje az orvosok szerint minimum 6-8 hét. Gyors számítások, konzultációk kezdődtek a Sensolite szakértőivel, köztük természetesen feltalálónkkal, Fenyő Mártával is. Arra jutottunk, hogy egy nagyon intenzív terápiával van esélye Daninak az utazó keretbe kerülésre. Június 13-val aztán elindult egy olyan 5 hetes intenzív gyógyulási időszak, amelyben egy másik terápia mellett Dani a Sensolite-ot vette igénybe, de nem akárhogy! az Külön egyeztetéssel és engedéllyel legtöbbször napi két kezelésre feküdt be a fényágyba: egyre kora reggel, egyre pedig késő délután.

Olyan fegyelmezetten jött, percre pontosan, annyira látszott és érződött rajta, hogy napjait áthatja a gyógyulásba vetett hit, az akarat, hogy ott lehessen a barcelonai medencében társaival együtt, amire egyetlen megfelelő szó van: tiszteletreméltó. Benedek Tibiről írták sokan, hogy az a fanatizmus, ahogyan a fiúk felkészítéséhez állt, páratlan. Nos, nyugodtan mondhatom, Varga Daninak sem kellett a szomszédba menni egy jó fajta fanatizmusért. Mindent, azaz mindent a gyógyulás alá rendelt. Aztán eljött a várva várt nap, amit a Sensolite majdnem olyan izgalommal várt, mint Dani és csapattársai: Benedek Tibi keretet hirdetett. Az utazó keret csapatkapitánya pedig VARGA DÁNIEL lett! Nehogy azt gondolja valaki, hogy ezek után lazult a napi fegyelmezett, szoros program. Dehogy. Sőt, továbbra is tartottuk a napi kezeléseket, mert az ujjba helyezett drótok kivételére még várni kellett másfél hetet. Július 18-án aztán jött az igazi csoda: az orvosok megállapították, hogy Dani ujja tökéletesen meggyógyult. A két hónapra saccolt gyógyulási időt hetekkel sikerült lerövidíteni, ebben benne volt 38(!) Sensolite kezelés is!

No, de azért még történt egy s más a Barcelonába indulásig. Az oroszországi döntő után Benedek Tibivel és Gergely Pistivel egyeztetve elkezdtük azoknak a játékosoknak a kezelését, akik vállalták, hogy a javasolt gyakoriságnak megfelelően jönnek feltöltődni, regenerálódni. Mivel már szorított az idő, ez leginkább napi találkozást jelentett a fiúkkal.

Érkezett hozzánk Decker Ádám és Nagy Viktor, akik már jól ismerték a fényágyat, hiszen a Vasas játékosaiként járhattak kezelésre.

Decker Ádám a Sensolite fényágyban

Ádámmal egyébként – amikor volt rá egy kis idő – komoly sportmarketing kérdésekről is értekeztünk, félelmetesen profin gondolkodik, nagyon tudatosan építkezik, remek elképzelései vannak. No, de vissza a fényterápiához:

Ádinak is sikerült 14 befekvést produkálni, rajta is lehetett érezni, meg persze beszéltünk is róla, hogy hiszi, ezek a kezelések is adhatnak valami pluszt a teljesítményéhez. Most tapasztalatuk meg azt is, hogy a pontosság az egyik fontos erénye ennek a válogatottnak, mi sem példázza ezt jobban, mint az az eset, amikor Decker Ádit vártuk kezelésre, ám jött az sms: „Késni fogok 8 percet a forgalom miatt.” És tényleg pontosan 8 perccel később belépett a Gyógycentrum ajtaján.

Nagy Viktor az arannyal

Nagy Viktor mindig hangsúlyozza, hogy számára leginkább a sérülések utáni gyors gyógyulásban van szerepe a Sensolite-nak, és bár a felkészülési időszakban hál’ Istennek nem volt komoly baja, ő is az előírtaknak megfelelően jött. A fantasztikus vb döntő után küldött gratuláló sms-re, pedig érkezett is még hajnalban a köszönő válasz és egyben a hétfői kezelés(!) egyeztetése, hiszen Viktor középső ujja megsérült a Kazahsztán elleni meccs előtt. Ez a hét Viktornak és nekünk is jól alakult, mivel a sérült ujj szépen gyógyul, mi meg már személyesen is gratulálhattunk a világ legjobb kapusának, sőt megcsodálhattuk a fényesen csillogó aranyérmét is.

Remek teljesítményt nyújtott a világbajnokságon Hárai Balázs is, akinek szintén nem volt újdonság a Sensolite. Pufinak már több sérülését is helyre hozta a fényágy, sőt, amikor a Vodafone Kupa előtt egy csúnya megfázással küzdött, a fényterápia akkor is segítségére volt.

Már két hét sem volt hátra a felkészülésből, amikor egyik nap Jansik Szilárddal (a tágabb kerettel edzett és még a Vodafone Kupán is szerepelt) Bedő Krisztián érkezett, akinek az indulásig – egy szabadnap beiktatásával – sikerült felvennie 8 kezelést. Az azóta világbajnok centerünk – aki Barcelonából hazaérkezve már a juniorokkal készült a jövő héten kezdődő szombathelyi világbajnokságra – természetesen folytatja a Sensolite terápiát is. Reméljük, Krisztiánt is látjuk még olyan boldog és elégedett tekintettel belépni a Sensolite-ba, mint most világbajnokként!

Sokan sok helyen leírták és elmondták már, hogy ez a csapat szívét, lelkét beletette a játékba, hittek és hisznek magukban és egymásban – ez lehetett részben a siker titka. Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozunk mi is: hiszünk a fiúkban és a fényágyban egyaránt! Benedek Tibinek és Gergely Pistinek pedig köszönjük bizalmat!

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább