Facebook

XXI. századi terápia az allergia ellen

 

Fényágy: egy új életminőség

A hideg időjárás miatt késik az allergiaszezon, de a sok csapadék miatt több lehet a tavasszal megjelenő fűfélékből, amely jelentős terhet jelent majd az allergiások számára – közölte a napokban az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese. Az egészségügyi panaszok százezrek életminőségét érinthetik negatívan.

Az érdeklődők folyamatosan növekedő száma alapján kijelenthető, hogy egyre többen keresnek kiegészítő terápiát az allergiás tünetek enyhítésére vagy kiküszöbölésére. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatta, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápiás ágyban töltött kezelések érdemben segtíhetik a szervezet allergia elleni küzdelmét.
Fénnyel az allergia ellen, beavatkozástól, gyógyszerektől és fájdalomtól mentesen – fogalmazhatjuk meg röviden a kúraszerűen alkalmazott polarizáltfény-kezelés jótékony hatásait. Ez alkalommal az allergiára fókuszálunk, amely Magyarország lakosságának jelentős részét érinti. A tapasztalatok szerint leginkább fiatal felnőttek és gyerekek javulnak a fényágyban, amely alapjaiban változtatja meg a mindennapjaikat, és emeli meg életminőségüket.

Sensolite fényágySokan rettegve várják, és élik át az allergiaszezont: tüsszögnek, viszket a torkuk, folyik az orruk, bedagad és ég a szemük, a gyermekek síróssá, nehezen kezelhetővé válnak, míg a felnőttek nem tudnak kellő figyelmet fordítani a munkájukra, sem a körülöttük élőkre. Röviden: a páciens számára beszűkül az élet. Egyes becslések szerint Magyarországon a lakosság közel fele szenved valamilyen allergiás betegségben. Dr. Lakos Ildikó gyermekorvos úgy fogalmaz, hogy bár az érintettekről pontos számadatot nem tudni, azonban a tendencia évről évre nő. Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója: a szervezet károsnak minősít és elkezd küzdeni olyan, egyébként ártalmatlan dolgok ellen is, mint a virágpor, a házi por vagy az állatszőrök. – Az allergiára való hajlamot örökli az ember, és ezt erősíthetik a különféle környezeti tényezők együttes hatásai – magyarázza a doktornő. Tapasztalata szerint a csecsemőknél az allergiás tünet hasmenésben, ekcémában jelentkezik, egyéves kor körül pedig hörgőgyulladásos, asztmás tünetekre kell keresni gyógyírt. Azonban nem mindegy, hogy mit, a XXI. században már többféle megoldás létezik. Akik el szeretnék kerülni a különféle gyógyszerek mellékhatásait, jelentős javulást szeretnének elérni, azoknak megoldást jelenthet egy új magyar orvostechnikai eszköz, a Sensolite fényágy, melynek kúraszerű alkalmazása javasolt.

Gyógyulás és madárcsicsergés a fénykagylóban
Az 1000 db speciális LED fényforrás segítségével működő orvostechnikai eszköz révén az emberi test teljes felületére hat a polarizált fény, mely globális biostimulációs hatást fejt ki, vagyis az egész szervezetben megindítja és felerősíti az öngyógyító folyamatokat, a szervezet öngyógyító képessége felerősödik, és ez több pozitív hatás mellett az allergiás reakciókra is kedvező hatást gyakorol. Kinek javasolt a terápia? Kisgyermekkortól a felnőtteken át az idősebb korosztályig mindenkinek rendelkezésére áll a terápia. Fenyő Márta hangsúlyozta, hogy a gyerekek kifejezetten szeretnek – ahogy ők mondják – a “fénykagylóban” tartózkodni, ugyanis a madárcsicsergés, a zene, a szeretteik közelsége mellett kedvenc könyveik, játékaik biztosítják a kellemes közérzetet, és a gyógyulást.

Ingyenes orvosi konzultáció
Kovács Andrea szakasszisztensnek ez a negyedik tavasza, amikor segíti a terápiát igénybe vevőket. Azt mondja, hogy sokan visszajárnak kezelésre azok közül, akik az előző években kezdték el a terápiát, ugyanis azt tapasztalták, hogy könnyebben vészelték át a tavaszt, nem volt annyira kellemetlen számukra az allergiás időszak. – A Sensolite egésztest polarizáltfény-kezelésre leginkább 35 éves korig a fiatal felnőttek és a gyerekek a legfogékonyabbak, bár az eljárás más korosztálynak is ajánlott. A kúra megkezdése előtt minden esetben elmondjuk, hogy szükség van néhány kezelésre, míg a tünetek elkezdenek javulni, a rendszeresség biztosítja a javulást, illetve, hogy az egész kezelés hogyan zajlik, mi várható – részletezte az asszisztens, aki hozzátette, a kezelés megkezdése előtt minden esetben kezelőlapot töltetnek ki pácienssel, hogy feltérképezhessék a kórtörténetet. A terápia megkezdése előtt minden Gyógycentrumban lehetőség nyílik ingyenes orvosi konzultációra.

Ugrás a lap tetejére
Hírlevél
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Sikeres feliratkozás
 
Kapcsolat

 
Központjaink
 
Központjaink
Keresse fel az Önhöz legközelebbi központot! tovább